Orzechy i suszone owoce powinniśmy mieć zawsze pod ręką. W przeciwieństwie do chipsów czy batoników są nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąską. Pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą dolegliwości żołądkowe. Zawierają błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Po bakalie mogą sięgać dzieci, nastolatki, kobiety w ciąży oraz [...]
[...] Wchodzi w skład podstawowej substancji odpowiedzialnej za prawidłowe funkcjonowanie stawów. Występuje ona również w niewielkich ilościach w pożywieniu. Najbogatsze źródła glukozaminy to: raki, krewetki, kraby i małże. W okresie wzmożonego wysiłku fizycznego, zwiększonej obciążalności stawów, przy nadwadze oraz w podeszłym wieku dochodzi [...]
Postanowiłem umieścić na naszym forum ciekawy artykuł. Dodam kilka ciekawostek.Witamina C którą kupujecie w aptece jest przyswajalna tylko w 5 procentach.Dotyczy to też reszty chemi z apteki.Podam przykład bardzopopularnego preparatu witaminowo-mineralnego "Centrum" - połykacie tabletke centrum wydalacie teblatke "Centrum" , bo jej zawartość [...]
[...] na jeden lub więcej składników. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu, nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać z dala od źródła światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub w przypadku wystąpienia jakichkolwiek objawów niepożądanych zalecane jest [...]
[...] B6, kwas foliowy oraz biotynę. Drożdże piwne poprawiają kondycje i wygląd skóry oraz mogą łagodzić przebieg i zmniejszać objawy trądziku. Aminokwasy siarkowe i biologiczne źródła siarki takie jak cystyna, L-cysteina i MSM stanowią doskonałe bio-surowce do syntezy białek siarkowych oraz innych istotnych molekuł zawierających siarkę. Białka [...]
[...] wysokiej klasy mieszanką Izolatu Białka Serwatki z Koncentratem Białka Serwatkowego. Białko Serwatkowe ma jedną z najwyższych wartości biologicznych jakiegokolwiek źródła białka ze względu na jego doskonały zbiór węglowodanów, jego rozpuszczalność i przyswajalność. Wysoka wartość biologiczna oznacza, że może uzyskać więcej użytkowych [...]
[...] ilość tylko jakość. Odczytuj sygnały Kiedy próbujemy odchudzać się, warto pamiętać, że kalorie wcale nie muszą być naszym wrogiem, pod warunkiem, że pochodzą z właściwego źródła. Obecnie nieustannie wzrasta liczba osób z nadwagą, które mimo niewielkiego spożycia kalorii nieustannie przybierają na wadze. Stres, pogoń życia, ciągły brak czasu [...]
[...] wytrzymałościowych, których wydatek energetyczny jest znaczny i długotrwały. Natomiast przy wysiłku umiarkowanym, trwającym dłużej, zwiększa się wykorzystanie tłuszczów jako źródła energii. Podstawowym źródłem węglowodanów w diecie sportowca powinny być naturalne produkty np.: ziemniaki, produkty zbożowe, owoce. W zależności od zapotrzebowania [...]
[...] ciśnienie, ogólnie brak sił witalnych i zauważyłem, że rażą mnie w nocy światła nadjeżdżających pojazdów, jak zacząłem drążyć, to stwierdziłem, że także rozdwajają mi się źródła silnego, skupionego światła, np. czerwoną kontrolkę w TV, czy płycie kuchennej w ciemności widzę podwójnie. Okulista - w zasadzie wszystko ok i nie wie skąd taki [...]
/SFD/2017/1/18/90028cd92b1544e393fa39ab5485fffb.jpg GABA w suplementacji sportowej chętnie wykorzystywany jest jako wsparcie dla procesu zasypiania i regeneracji. Aminokwas ten nie należy do grup białkowych, co oznacza, że nie buduje białek. Jego właściwości biologiczne natomiast, klasyfikują go jako substancję działającą wyciszająco, co powiązane [...]
[...] stanu anabolicznego przez ponad godzinę od momentu spożycia. Zastosowanie hydrolizatu białek serwatki (BV=104) dodatkowo nasila absorpcję białek mięsa kurczaka. Obydwa źródła protein zapewniają utrzymanie w organizmie dodatniego bilansu azotowego, nawet w trakcie trwania najbardziej intensywnych treningów. Użyte hydrolizaty, dodatkowo, [...]
[...] 5 - 8%. Wyższe stężenie ma sens tylko w końcówce długiego biegu, kiedy pragnienie nie jest już takie silne, za to rośnie zapotrzebowanie na węglowodany. -Różne źródła węglowodanów: sacharoza, glukoza, fruktoza. Należy unikać płynów z przewagą fruktozy w składzie, gdyż sprzyja ona biegunkom. -Stężenie sodu: 20 - 60 mmol/litr. Płyny [...]
[...] połowie lat 30. soję zaczęto wykorzystywać do produkcji pasz zwierzęcych i oleju jadalnego. Dopiero w latach 60. na skutek zwiększonego zapotrzebowania na nowe, wartościowe źródła białek rozpoczęto produkcję mąki sojowej, grysiku, kaszy oraz koncentratów białka sojowego. Głównym producentem soi są Stany Zjednoczone, w których otrzymuje się [...]
[...] stanu anabolicznego przez ponad godzinę od momentu spożycia. Zastosowanie hydrolizatu białek serwatki (BV=104) dodatkowo nasila absorpcję białek mięsa kurczaka. Obydwa źródła protein zapewniają utrzymanie w organizmie dodatniego bilansu azotowego, nawet w trakcie trwania najbardziej intensywnych treningów. Użyte hydrolizaty, dodatkowo, [...]
[...] produktach. Nie wystarczy samo włączenie ich do diety. Ogranicz kofeinę, słodycze, produkty mleczne. Pij ciepłą wodę z dodatkiem z traganka lub żeńszenia, naturalnego źródła witamin grupy B. KIEŁKI Powinnaś jeść wszystkie rodzaje kiełków (np nasion roślin strączkowych lub zbóż). Są podstawowym produktem dodającym energii- ożywiają, [...]
Witam Czytam rożne źródła o potasie, ponieważ z tego co wiem pomaga w nadciśnieniu na cyklu. Wg zalecen producenta popularnego preparatu Aspargin, powinno się przyjmować : Jeżeli lekarz nie zaleci inaczej, przeciętnie stosuje się od 1 do 2 tabletek 2 do 3 razy dziennie, doustnie, po posiłku, co odpowiada od 108 mg do 324 mg potasu na dobę oraz od [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Ultra_Whey_Protein_i29020_d380x380.jpg Opis - Pomaga w budowie mięśni, siły i definicji - Zawiera Aminogen , Vit-MX-build i OptiZyme - Wysoka zawartość BCAA i glutaminy Sci-MX 100% Ultra Whey Protein to najwyższej jakości suplement białek serwatki, które mieszają się doskonale i świetnie smakują za każdym razem. [...]
[...] węglowodanów do białek oraz innych składników odżywczych jest naszym zdaniem znakomity! Stworzyliśmy formułę ze specjalną mieszanką węglowodanową, która zawiera takie źródła węglowodanów jak skrobia kukurydziana czy Palatynoza™ (pierwsza z nich charakteryzuje sie wysokim, druga niskim indeksem glikemicznym). To jeszcze nie wszystko! MyoMax [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_Plus_Oats_i29026_d380x380.jpg Opis - Wzrost masy mięśniowej - Niski indeks glikemicznym owsa - Szybki, łatwy i pożywny posiłek dla sportowców Pomijanie śniadania może utrudniać zdolność do uzyskania mięśni i stracenia tłuszczu. Może to również prowadzić do niższych poziomów energii, marnotrawstwa mięśni i [...]
[...] Większość dostępnych komercyjnie preparatów enzymatycznych(i tych dla systemowej enzymoterapii) uzyskuje się z krvi, narządów i tkanek zwierząt. Wielu specjalistów te źródła poddaje w wątpliwość i poleca czystą "enzymoterapię roślinną". W młodym jęczmieniu został odkryty skuteczny przeciwutleniacz 2"-O-glikozylisowiteksyna (GIV). Jego [...]